Zang en Coronavirus

De site van de Rijksoverheid zegt o.a. het volgende over zang en koren: “Zingen kan een bron van besmettingen zijn, ook als mensen de coronamaatregelen goed in acht nemen. Dat betekent dat het wordt afgeraden om te zingen in koren of om met meerdere mensen naar zangles te gaan. Uitzondering daarop zijn kinderen tot en met 12 jaar en professionele zangkoren. U mag ook zingen in de kerk.”                                                                                                  Als West Zeeuws-Vlaams Gregoriaans Koor sluiten we aan bij de adviezen van het RIVM en de regelgeving van de Rijksoverheid. Dat betekent dat:

• de repetities tot nader order zijn opgeschort
  • er niet gezongen wordt tijdens de reguliere diensten
  • er uitzonderlijk gezongen wordt met maximaal 4 zangers tijdens uitvaartdiensten
  • wij ons dan houden aan de basisrichtlijnen zoals 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen in de kerk